CITROENTAART

Krijg jij ook zo'n trek door alleen al naar dit verrukkelijke plaatje te kijken? Wij in ieder geval wel! Dit citroentaartje is makkelijk klaar te maken en is vol van smaak! Kan ook niet anders, er zit citroen in! Citroen maakt het leven gewoon beter.. 

Volg onderstaand recept en maak jouw gasten happy. Of maak jezelf gewoon heel erg happy! We won't judge..;)

  • 4 citroenen, sap en rasp
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 5 eidooiers
  • 75 g boter

Bodem:

  • 1 pak bastognekoeken
  • 150 g boter

Bereiding

  1. Je verwarmt eerst de oven voor op 180°C.
  2. Meng citroensap, basterdsuiker, 3 eieren, eidooiers en 75 g boter in een kom door elkaar. Shake it !
  3. Breng dit heerlijke mengsel al kloppend met de garde aan de kook.
  4. Laat 3 minuten doorkoken. 
  5. Zet de mengkom in een serveelschaal met koud water en koel de massa al kloppend terug.
  6. Voeg nu de 75 g boter toe.
  7. Stamp de bastognekoeken tot kruim. Hello there delicious!
  8. Smelt 150 g boter en roer die door de fijngemaakte bastognekoeken. #hearteyes..
  9. Doe het kruim in een bakvorm en druk aan tot een koekbodem.
  10. Zet de bodem 10 minuten in de oven. There it goes!
  11. Haal de bakvorm als de bodem gaar is uit de oven en giet de citroenmassa met een lepel over de bodem. Door een lepel te gebruiken, wordt de citroenlaag egaal verdeeld.
  12. Serveer de taart met wat slagroom. "Whipped cream is always a good idea." .

Enjoy!