Merry christmas

Ja, ja.. het is al bijna kerst! Gezellig met zijn allen spelletjes spelen, cadeaus uitdelen en niet te vergeten: heerlijk eten. Maar voordat we al dat heerlijke eten gaan bereiden moet er wel inspiratie opgedaan worden, toch? Daarom ben ik (Hilda van Vliet), op pad gegaan om inspiratie op te doen op het Allerhande Kerstfestival. Want ja, gourmetten, rollade, beenham en kalkoen als kerstdiner kennen we allemaal al. Het wordt tijd voor wat nieuws! Gelukkig kon ik meedoen aan een workshop over exotisch fruit en deze werd gegeven door Marc Huisman. De conclusie was eigenlijk heel simpel: appels en peren zijn zó 2010, volgend jaar wordt hét jaar van het exotisch fruit!

Twee orginele gerechten die jouw kerst dit jaar onvergetelijk maken:

1.      Garnalencocktail. Wat dacht je van een heerlijk en origineel garnalencocktail als voorgerecht ? Met dit recept gebaseerd op garnalen, mango en lime-juice weet je zeker dat de kerstmaaltijd goed begint!

2.      Exotische fruitsorbet. Wil je écht indruk maken op je familie en vrienden?  Laat je dan inspireren door dit recept. Papaya, passievrucht, carambola en passoa in één gerecht? Yes it’s possible!  

Dare to be different.

Video Allerhande Kerstfestival: interview met AGF-Specialist Marc Huisman over de consumptie van exotisch fruit.